Heb jij last van een hangover

Heb jij last van een Hangover?

Welke associatie krijg je bij het woord Hangover? De meeste zullen denken dan aan een flinke kater na een gezellig avondje met veel drank. Andere zullen denken aan de komische film Hangover waarbij 4 mannen door de drank in de problemen komen. Als je het woord gaat Googelen dan is het een kater na het nuttigen van teveel alcohol. De effecten hiervan zijn hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn, vermoeidheid enz. Meestal zullen de verschijnselen na een dag weer grotendeels verdwenen zijn.

Energetische Hangover

Als energetisch therapeut kennen wij ook de term Hangover. Alleen deze ontstaat niet door het nuttigen van alcohol en zal niet snel opgelost zijn in ons energiesysteem. Een energetische hangover is het resultaat van een langdurige frustratie of ergernissen. Hangovers ontstaan door alles wat je dagelijks meemaakt en waarvan de energie of delen daarvan aan het eind van de dag nog in je energiesysteem zitten. De gebeurtenissen of voorvallen zijn dan niet voldoende verteerd in je energetischsysteem. Dit kunnen diverse voorvallen zijn:

  1. Je bent heel erg geschrokken van een ernstige gebeurtenis
  2. je gaat met frisse tegenzin naar je werk
  3. de werkdruk is hoger dan normaal
  4. Dagelijks erger je aan de files waar je in staat
  5. Als mantelzorger voor een ziek familielid
  6. Terug komende piekergedachten.

Dit is een last die je dagelijks ervaart en die eerst niet wordt opgemerkt. Als deze last niet goed wordt verwerkt dan wel wordt opgeruimd, gaat deze steeds zwaarder op je drukken. Men kan dit vaak ervaren als rug, nek en schouderklachten. Dus je hoeft geen kater te hebben om de zelfde effecten ervan te ervaren. Een hangover of burn-out ontstaat dus geleidelijk. We gaan er niet direct aan kapot, maar we kunnen er wel aan onderdoor gaan. Het maakt ons vermoeider, trager, somberder en lusteloos. We voelen ons machteloos. Je bent niet meer instaat om het tij op tijd te keren. Mensen met heel weinig energie hebben vaak hangovers dan wel een burn-out. Kenmerkend van een burn-out is de enorme vermoeidheid. De energie wordt stroperig en raakt uiteindelijk geblokkeerd. Letterlijk en figuurlijk zit er geen beweging meer in de energie. Ja, en dan zit je thuis met een burn-out.

Hoe zit dit bij jou?

=

Herken jij je in die dagelijkse ergernissen en frustraties?

=

Overkomt jou het leven en zou je het zo graag anders zien?

=

Weet je niet wat je er aan doen moet en hoe je het kan veranderen?

Simpele oplossingen kan ik je niet aanbieden en ook niet beloven dat het snel over is. Maar ik kan je wel inzichten verschaffen en je begeleiden in jou proces waardoor je stapje voor stapje naar een energiek leven toe gaat. Dat beloof ik je. De eerste stap die je nu al kan zetten is je zelf op de eerste plaats zetten. Ja, ik weet dat dit wellicht voor jou al een hele grote uitdaging zal zijn maar besef dat het ook jouw valkuil is. Om hier meer inzicht in te krijgen kan ik je hulp bieden waardoor je die stap naar een energiek leven kan nemen.

Als dit je aanspreekt en je wilt weer terug naar een energiek leven, twijfel dan niet langer en maak vandaag nog een afspraak met mij.