Op weg naar herstel

Het vraagt moed om te groeien en te worden wie je diep van binnen bent.

Energetische Hangover

Als ik het heb over een Hangover dan weet iedereen dat het restverschijnselen zijn van een avond stappen met het nuttigen van teveel alcohol. Je voelt je verre van fris en je ervaart fysieke ongemakken. Wist je dat je ook een Hangover kan hebben zonder dat er alcohol in het spel is!

Hangovers ontstaan door alles wat je dagelijks meemaakt en waarvan de energie of delen daarvan aan het eind van de dag nog in je lichaam of energiesysteem zitten. De restverschijnselen van gebeurtenissen of voorvallen zijn dan onvoldoende verteerd. Een Hangover is het resultaat van langdurige frustraties, ergernissen en stress.

Herken je dit?

 • Je bent erg geschrokken van een gebeurtenis
 • Je gaat enige tijd al met tegenzin naar je werk
 • Je ervaart zware last voor een ziek familielid
 • Je moet dagelijks veel ballen in de lucht houden
 • Je hebt last van onverwerkt emoties en of trauma

Dit is een last die je dagelijks ervaart en die niet direct wordt opgemerkt. Als deze last niet goed wordt verwerkt of opgeruimd, gaat deze last steeds zwaarder op je drukken. Men kan dit ervaren als diverse fysieke klachten.

 • Bij schouderklachten, welke last drukt er op je schouders
 • Bij maagklachten, Wat kan je niet verteren
 • Bij darmklachten, wat kan je niet loslaten
 • Bij lage rugklachten, waarin wordt je niet gesteund

Een Hangover ontstaat geleidelijk en kan jaren voortduren. We gaan er niet aan kapot maar we kunnen er wel aan onderdoor gaan. Je energie kan niet meer goed doorstromen. De eerste tekenen zijn vermoeidheid en lusteloosheid wat niet over gaat door een goede nachtrust of een paar dagen vrij nemen. Je hebt het gevoel dat je niet bij machte bent om iets aan de situatie te veranderen en langzaam maar zeker wordt je slachtoffer van je eigen leven. Je raakt overspannen, je krijgt vage fysieke klachten en in het ergste geval kom je in een burn-out  terecht. Alles begint bij bewustwording een wake up call die je doet beseffen dat het niet goed met je gaat. De weg terug is soms net zo lang en intensief dan dat je erin bent gekomen. Als je eenmaal die weg opgaat dan zal je als een sterker persoon eruit komen. Dus laat het niet zover komen en neem weer regie over je gezondheid en levensgeluk.

 • Zit je al snel door je energie heen? Hoelang is het geleden dat je uitgerust wakker bent geworden en zin hebt in de dag? Heb je nog energie over als je werkdag erop zit? Weet je waar je zelf behoefte aan hebt of waar je naar verlangd?
 • Ben je nog gemotiveerd? Haal je nog voldoening uit je werk, hobby’s of sport? Heb je nog zin in familie uitjes of andere sociale contacten? Wanneer heb je voor het laatst gelachen en genoten van de kleine dingen die je ziet?
 • Neem jij je toevlucht in comfortfood? Geef je, je over aan eet en drink buien om het sombere gevoel even te verdringen? Kan je, je nog herinneren dat je zorgeloos en vrij was om te bepalen wat je wilde doen, wanneer voelde jij de energie nog stromen en kon je blij zijn met jezelf?
 • Hoelang is het geleden dat je contact had met het spelend innerlijkkind in je. Het kind dat je onderweg naar je volwassenheid verloren bent. Welke overlevingsstrategieen houden jou op de been?

Waar verlang jij naar?

Het is een eenvoudige vraag maar als ik dit voorleg bij mijn clienten is dit nog niet zo eenvoudig te beantwoorden. Veel mensen gaan zo lang door op de automatische piloot en ervaren zoveel stress, dat ze niet meer weten waar ze naar verlangen of zelf behoefte aan hebben. Energetisch integraaltherapie is een therapievorm die in principe geschikt is voor iedereen. Heb je klachten op fysiek, emotioneel of op mentaal vlak, loop je op een bepaald moment vast in je leven door een burn-out dan is energetisch integraal therapie wat voor jou.Veel therapievormen nemen alleen fysieke of mentale klachten als uitganspunt. Bij energetisch integraaltherapie kijken we naar de gehele mens achter de klachten. Het denken, gedrag, emoties en spiritualiteit zijn nauw met elkaar verbonden en kunnen elkaar beïnvloeden. Wanneer er disbalans ontstaat op een bepaald niveau dan heeft dat zijn uitwerking ook op andere niveaus. Samen met jou gaan we kijken waar je behoeftes en verlangens liggen om weer in balans te komen. In mijn energetische gereedschapskist gebruik ik meerdere methodieken waarbij er op meerdere niveaus healing kan plaatsvinden. Voor de nieuwsgierige klik hier voor de behandelmethodes die ik toepas.

Wil jij weer jezelf zijn en als het kan ook nog blij, wacht niet langer en maak een afspraak.

“Herstel komt van binnen uit en begint bij jezelf.

Eigen regie = Wat wil ik?

Eigen Kracht = Wat kan ik?

Eigen verantwoording = Wat kan ik er zelf aan doen?”

Neem de stap naar meesterschap

Je bent niet voor niets op deze aarde geboren, je bent hier om ervaringen op te doen en te leren van je ervaringen. Het leven is één groot leerproces. Heb je een leerproces afgerond en geïntegreerd in je leven dan verdien je de titel meesterschapOok ik heb vele leerlessen mogen ondergaan. Door het maken van keuzes vanuit angst en belemmerende overtuigingen kwam ik in een burn-out terecht. Het niet uiten van emoties en verwerken van trauma’s kreeg ik fysieke klachten waarvan de dokters zeiden, het zit tussen je oren. Chronische stress zorgde voor allerlei fysieke, mentale en emotionele problemen. Ik was de persoon geworden die ik niet meer wilde zijn. Mijn ervaringen hebben mij in beweging gezet om opzoek te gaan naar wie ik werkelijk ben. Door mezelf te onderzoeken, oud zeer te verwerken, verwachtingen bij te schaven en te accepteren wat er is, ben ik een gezonder en gelukkiger mens geworden. Dat is wat ik jou ook gun en waarin ik je in kan begeleiden zodat je meesterschap bereikt over je eigen leven. Het is een verlangen van ieder mens om gehoord en begrepen te worden en te mogen ontvangen wat je nodig hebt. 

Als jij de stap neemt naar meesterschap dan ervaar je

Je kunt een burn-out zien als een geschenk. Echter dat voelt  niet zo aan als je midden in een burn-out zit. Lees hieronder de verhalen van de clienten wat zij geleerd hebben van hun burn-out.

“Ja, absoluut heb ik er wat van geleerd. Uiteindelijk ben ik er sterker uit gekomen. Ik heb er van geleerd om voor mezelf te kiezen zowel privé als in mijn werk en dat je werkt om te leven en niet leeft om te werken. Ook weet ik nu de symptomen van een dreigende burn-out te herkennen, hoewel ik niet het gevoel heb dat dit me nog eens zal overkomen.”

Adri

“Ik heb de burn-out ervaren als een diep donker zwart gat. Toen ik hier min of meer uit ben gekomen heb ik geleerd om te genieten van de kleine dingen in het leven. Meer in het hier en nu zijn. Minder in het hoofd zitten waardoor het denken en gevoel meer in balans is.”

Margo

“Je bent nooit te oud om te leren. En dat meen ik serieus. Ik bewonder mijn eigen kracht om te veranderen. Ik wil dit NOOIT meer meemaken en de enige oplossing was met mezelf aan de slag. Dat was soms echt niet leuk maar de enige mogelijkheid om hier bovenop te komen.”

Brigitte

Wil jij dit ook? uitgerust  wakker worden, genoeg energie om alles in het leven aan te kunnen.

Speciale trajecten gericht op jouw klachten

Ik heb zorgvuldig 6 pakketten samengesteld, hieronder kun je er alles over lezen. Wanneer je interesse hebt in de onderstaande trajecten, dan kun je een gratis kennismakingsgesprek aanvragen waarin we samen gaan bekijken welk traject het beste bij jou situatie past, zodat jij de beste begeleiding krijgt. 

Kom in Balans

Gun je zelf rust, uit rust komt kracht

 
Voel je, je onrustig en heb je moeite om te ontspannen? Merk je dat je gehaast bent, tekort schiet of dat je van je zelf te veel moet. Kortom innerlijk ben je niet meer in balans. Deze onrust roept weerstand bij je op en je wilt er zo snel mogelijk van af. Samen gaan we die onrust onderzoeken en er mee in gesprek waardoor je minder stress ervaart en weer in balans kan komen.
 
Bekijk traject

Voor meer Energie

Dingen die bij je horen kosten geen energie

Je bent overspannen en de energie in je lichaam begint op te raken. Je dagelijkse belastbaarheid neemt af, je krijgt moeite om al je activiteiten naar tevredenheid uit te voeren. Je hebt last van vele fysieke en mentale klachten. Je wordt bewust van een slopend proces van stress. In dit traject gaan we opzoek naar de energie vreters. Door onderzoek, inzicht en toepassing ervan zal je weer energetisch in balans komen.

Bekijk traject

Op naar vitaliteit

Voldoende energie om te leven

Gezondheid en vitaliteit is niet het zelfde. Je kan gezond zijn maar toch niet vitaal en andersom. Vitaliteit is wanneer de fysieke gesteldheid in balans is met de geestelijke gesteldheid. Ben je herstelde van een operatie, mis je begeleiding of nazorg tijdens een ziekte of bij bv een maagverkleining, wil je echt vitaal oud worden maar weet je niet hoe je starten, dan is dit traject wat voor jou. Met dit intensieve traject zullen de klachten op alle niveau’s behandeld worden.

Bekijk traject

Uit je burn-out

Je krijgt het leven wat je verdient

Dit is een traject voor echte doorzetters. Je bent de grens van overspannenheid gepasseerd, echter heb je nog niet genoeg geleerd. Alle lichamelijke en psychische symptomen zijn maanden of jaren lang genegeerd. Lichamelijk en geestelijk ben je uitgeput dan wel opgebrand. Wat nu, je hebt een burn-out. Met dit intensieve traject zullen de klachten op alle niveau’s behandeld worden.
Bekijk traject

Op gezond gewicht

Nooit meer lijnen, hoe klinkt dat!

 
Je hebt al zoveel geprobeerd om op gezond gewicht te komen en te blijven maar na het zoveelste dieet kom je weer aan. Uit frustratie vlieg je helemaal uit de bocht en wordt je vaak zwaarder. Wat maakt dat het zo lastig is om het vol te houden. Is een dieet wel zo zinvol en hoeveel geld heb je er inmiddels al aan uit gegeven. In dit traject ga je niet op dieet maar pas je, je levensstijl aan op alle niveaus. Kijk of dit traject wat voor jou is.
Bekijk traject

Voor kind & Adolescent

Kinderen groeien maar gedijen niet

 
Bekijk traject

EMB programma

APK voor lichaam en geest

Elk jaar brengen we de auto naar de garage om alles checken, olie, uitlaat, remmen en nog veel meer. Eigenlijk zouden we dat elk jaar met ons lichaam ook moeten doen om te kijken of alles nog naar behoren werkt. Met een EMB test kan dit en sporen we op snelle wijze op waar er tekorten en/of verstoringen zijn op fysiek en mentaal niveau.

Bekijk programma