traject – Uit je Burn-out

Je breekt niet omdat je zwak bent, het is een teken dat je altijd te sterk bent geweest

Uit je burn-out

Van bore-out naar een burn-out zo ging het bij mij tenminste. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe dit aanvoelt en hoelang de weg terug is geweest om weer mezelf terug te vinden. Ik kan je vertellen dat deze spirituele crisis een heftige maar ook bijzondere leerzame tijd is geweest. Veel leerlessen waren er nodig om eerlijk naar mezelf te kijken en te ontdekken hoe ik mezelf gevangenhield in een illusie die verre van gezond was.

Wanneer ben je burn-out

Soms is het leven ineens zwaarder, zit er veel tegen of is er iets ingrijpends gebeurd, de omstandigheden zullen dan meer van je vragen dan dat je aan kunt. Of te wel de draaglast is groter dan de draagkracht. Door de lichamelijke en psychische klachten kan je niet meer normaal functioneren. Als de klachten langer dan zes maanden aanhouden en gevoelens van moeheid en uitputting op de voorgrond staan, dan spreken we van een burn-out.

Alles staat in verbinding

Het klachtenbeeld van een burn-out vindt op meerdere niveaus plaats. Zowel fysiek, hormonaal, mentaal, emotioneel maar ook spiritueel. Als energetisch therapeut kijken we naar de persoon achter de klachten. Een burn-out ontstaat niet van de een op andere dag en kan daarom niet op alleen mentaal of emotioneel niveau worden behandeld omdat alle niveaus energetisch met elkaar in verbinding staan. Het stress systeem is langdurig belast waardoor er op alle niveaus een onbalans is ontstaan. Het kost tijd, energie en inzicht om weer een natuurlijk evenwicht te creëren en als persoon er sterker uit te komen.

Waar bestaat de behandeling uit

 • Acceptatie, dat je een burn- out hebt opgelopen, hierdoor thuis komt te zitten en beperkt wordt in het dagelijkse leven.
 • Structureren en routine in het dagelijkse leven, zoals voldoende rust, slaap, gezond eten en drinken, ontspanning ed.
 • Zelfbeeld en coping van de omgevingsfactoren. Coping wil zeggen hoe je met bepaalde dingen omgaat die stress geven
 • Begrenzing in de breedste zin van het woord, gevoel, werkzaamheden, verantwoordelijkheden en omgaan met regels. Hierbij hoort ook loslaten van zaken die stress veroorzaken.
 • Denkpatronen worden onderzocht op waarheid en hoe negatieve denkpatronen omgebogen kan worden naar helpende gedachten
 • Het verwerken van emotionele/traumatische gebeurtenissen uit het verleden die zorgen voor energetische blokkades. Hierdoor zal de energie weer kunnen stromen
 • Werken aan het gevoel door het te herkennen, benoemen en te uiten. Meer balans in het hoofd en hart
 • Onderzoek, Inzicht en oefeningen voor HSP indien nodig
 • Spiritualiteit is een onderdeel van de behandeling. Hierin wordt er gekeken naar de kernkwaliteiten maar ook naar de valkuilen, zingeving, waarden van het leven, bewustwording van je eigen energieniveau en hoe hier mee om te gaan
 • Je krijgt huiswerk opdrachten mee in de vorm van: ontspanning oefeningen, schrijf en luisteropdrachten, mindfulness oefeningen en inzichtsoefeningen
 • Je voedingspatroon wordt bekeken en eventuele kleine veranderingen aangebracht voor een gezond en energierijk voedingspatroon
 • Optioneel: EMB test (Energetisch morfogenetisch bloedbeeld)
 • Optioneel: gebruik van supplementen
 • Optioneel: Bewegen is een onderdeel hiervan maar kan als extra optie worden gekozen. Ben je hier geïnteresseerd in dan zal er een sportcoach jou daarin begeleiden.

Je kunt een burn-out zien als een geschenk. Echter dat voelt niet zo aan als je midden in een burn-out zit. Lees hieronder de verhalen van de clienten wat zij geleerd hebben van hun burn-out.

Brigitte

Je bent nooit te oud om te leren. En dat meen ik serieus. Ik bewonder mijn eigen kracht om te veranderen. Ik wil dit NOOIT meer meemaken en de enige oplossing was met mezelf aan de slag. Dat was soms echt niet leuk maar de enige mogelijkheid om hier bovenop te komen.

Adri

Ja, absoluut heb ik er wat van geleerd. Uiteindelijk ben ik er sterker uit gekomen. Ik heb er van geleerd om voor mezelf te kiezen zowel privé als in mijn werk en dat je werkt om te leven en niet leeft om te werken. Ook weet ik nu de symptomen van een dreigende burn-out te herkennen, hoewel ik niet het gevoel heb dat dit me nog eens zal overkomen.

Margo

Ik heb de burn-out ervaren als een diep donker zwart gat. Toen ik hier min of meer uit ben gekomen heb ik geleerd om te genieten van de kleine dingen in het leven. Meer in het hier en nu zijn. Minder in het hoofd zitten waardoor het denken en gevoel meer in balans is.

Traject “Uit je burn-out” Kosten € 1080,00 (incl 25% traject korting)

 • 10 Sessies van 90 min.
 • Trajectkorting van 25%
 • Gratis kennismakingsgesprek live of via skype 45 min. t.w.v. € 72,00
 • Gratis 2 online nazorg sessie van 45 minuten t.w.v. € 144,00
 • Persoonlijk behandelplan op maat gemaakt
 • Oefeningen voor tussen de bijeenkomsten in (ontdekken, ervaren en integreren).
 • Betaal je het traject in 1 keer dan krijg je nog 10% extra korting. Dit is alleen van toepassing voor particulieren

Let op! Deze kosten worden niet vergoed door de verzekeraar. Betaling is ter plaatse met tikkie of bankapp. Na de betaling ontvang je de factuur.Betalen in termijn is mogelijk kijk bij de veel gestelde FAQ vragenTIP: Veel werkgevers zijn bereid om de kosten voor je te betalen. Kijk voor de voorwaarden bij de FAQ vragen.

Tot slot!

Beroepscode, Ik werk als Complementair kwaliteitstherapeut volgens de richtlijnen van de CAT beroepscode.Hoe nu verder, Ik kan me voorstellen dat je nog vragen hebt over het traject, schroom dan niet en neem contact op via de link van contact formulier.

Contact formulier