Mijn verhaal

Hallo, wat leuk dat je mij beter wilt leren kennen. Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Jane Currie. Ik ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen. Ik sport, houd van wandelen en de natuur, lees graag en heb er plezier in om met vriendinnen op pad te gaan.

 

Hoe het begon

Zolang ik mij kan herinneren heb ik altijd een brede belangstelling gehad in de onzichtbare wereld. De wereld die er wel is maar die we niet kunnen waarnemen. Dat kwam omdat ik als kind regelmatig ervaringen had met die onzichtbare wereld waarvan ik mij afvroeg ben ik de enige die dit heeft. Voor mij waren de ervaringen levensecht en kon niet ontkennen dat er meer is tussen hemel en aarde. Om antwoorden te krijgen op mijn vragen ben ik hier veel over gaan lezen. Als puber lagen er geen streekromannetjes op mijn nachtkastje maar estorische en spirituele boeken.Dat is nooit veranderd en ik verdiep mij hier nog steeds in.

 

De weg er naar toe

Als kind droomde ik ervan om dierenarts te worden. Echter dat is niet gelukt want ik werd zo rond mijn 12e levensjaar allergisch voor dieren. Die droom ging voorbij. Tja, wat doe je dan! Je volgt een andere opleiding en maakt hier carriere in. Zo gaande weg verander je van beroep en werkgever. Hierdoor was ik breed inzetbaar op de arbeidsmarkt wat wel zo praktisch is. Rond mijn 47e levensjaar kreeg ik weer een nieuwe uitdaging, ander beroep, werkgever en collega’s. Voor de zoveelste keer ging ik een nieuw kunstje leren wat ik dan zo goed mogelijk probeerde uit te dragen. Je wordt er tenslotte voor betaald.

Is dit het nu?

Herken je dat! Een gevoel van “IS THAT ALL THERE IS”. Wordt ik hier nu warm van, is het mijn passie, ga ik hiermee verder totdat ik mag stoppen met werken. Ik werd al ongelukkig van de gedachten alleen al. De drang om te veranderen, om voor mijzelf te kiezen en iets te doen waar ik echt blij van werd, werd steeds sterker. Zo heb ik mijn oude belangstelling weer opgepakt en heb me vooral verdiept in de energetische mens. Want alles bestaat uit energie. Hiervoor heb ik diversen cursussen en workshops gedaan om te kijken wat bij mij past om mezelf verder te ontwikkelen. Uiteindelijk heb ik een 5 jarige opleiding gedaan voor Energetisch Integraal Therapeut.

Puzzelstukjes

Het lezen van de vele boeken en het verdiepen in de materie door de jaren heen hadden het voorwerk gedaan want samen met de opleiding vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. Veel AHA momenten waardoor ik meer van mezelf begreep en van het leven waar ik voor gekozen heb. In het vijfde jaar van de opleiding heb ik besloten om een scriptie te maken over een energietekort stoornis wat een burn-out is. Er is energie in overvloed, maar kennelijk kan je het met gemak ook kwijtraken. Tijdens het onderzoek hiernaar kwam ik er achter dat er vele processen zijn die ervoor zorgen dat we burn-out raken. De signalen zijn er genoeg maar we herkennen ze niet of we willen ze niet zien. Energie halen we ondere andere uit voeding. Voedingsleer was geen onderdeel van de opleiding en omdat het een belangrijk onderdeel is van het verkrijgen van energie heb ik orthomoluculaire voedingsleer gestudeerd om mensen met een energietekort hierin ook te kunnen ondersteunen. Zelf ben ik hierdoor ook anders gaan eten en het heeft mij van akelige kwaaltjes afgeholpen.

Signalen

Ook ik heb een burn-out gehad en heb de signalen compleet over het hoofd gezien. Welke signalen moest ik nog krijgen om in te zien dat ik niet goed bezig was.  Welke afslag heb ik gemist in mijn leven. Dus ja, hierin ben ik wel een ervaringsdeskundige. Het bekende spreekwoord is dan ook “Wie niet wil luisteren, moet dan maar voelen”. De opleiding heeft er voor gezorgd dat ik getransformeerd ben naar HEEL-HEID en daardoor gezond en vitaal in het leven sta en dat is het gene wat ik iedereen gun. Leef je beste leven en stop met zaken die je energie kosten.

 

 

Het is mijn passie en missie geworden om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van onbewuste processen waardoor we lijden aan pijn, trauma, onverwerkte emoties en andere fysieke ongemakken

Wat is jouw verhaal?

Als het goed is heb je in mijn verhaal gelezen. Waar ik nu benieuwd naar ben is jouw verhaal. Je bent niet voor niets op mijn website terecht gekomen. Misschien ben je nieuwsgierig of kan je nu hulp en adviezen goed gebruiken omdat je klachten hebt. Wellicht maak je al gebruik van de reguliere zorg of andere vormen van hulp, maar merk je dat je nog niet functioneert zoals je dat graag zou willen. Ben je er nog niet over uit of deze therapievorm wat voor jou is lees dan hoe ik jou verder kan helpen.

Wat kan ik voor jou doen?

Om te bepalen of we bij elkaar passen en ik de gene ben die jou kan en mag gaan begeleiden in je hulpvraag starten we met een kennismakingsgesprek. In het kennismakingsgesprek wil ik graag weten wie jij bent achter je klachten. Wat zijn je wensen en doelen omtrent je gezondheid en hoe zou je dat willen bereiken. Wat je kan verwachten van de therapie en hoe we er handen en voeten aan gaan geven. Indien jouw hulpvraag niet bij mij past zal ik je doorverwijzen naar een collega die je verder kan helpen.

Een ding doe ik niet en dat is je genezen, dat doe je namelijk zelf. Het lichaam en geest heeft een groot zelfhelend vermogen. Denk maar eens aan een wondje wat vanzelf weer dicht gaat. Dit proces gaat vanzelf omdat je erin geloofd, dat is wat je nodig hebt om te helen, vertrouwen in jezelf. Het mooie aan mijn rol van energetisch therapeut is, is dat jij jezelf HEELT. Ik geef je hiervoor de gereedschappen aan. Aan jou de keus of je deze gereedschappen gaat gebruiken, waardoor je weer Blij jezelf kunt zijn.

Niveau’s waaraan gewerkt kan worden

Fysiek niveau

Bewustwording lichaamsgevoel, voedingstips, ontspanning, stress reductie.

Emotioneel niveau

Inzicht en verwerking in emoties, verwerking traumatische ervaringen.

Mentaal niveau

Negatieve gedachten, beperkende gedachten, gedrag en patronen.

Spiritueel niveau

Zingeving, doelen stellen, spiritualiteit.

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Ja, dat wil ik!

Opleidingen

ASPI, Academie voor spirituele integratie

In deze opleiding word je opgeleid tot Psycho integraal therapeut. Het is een unieke opleiding waarin je persoonlijk, intuïtief en spiritueel ontwikkelt. Deze vierjarige opleiding heeft een mooi en solide fundament wat gericht is op, communicatie, psychologie, energiewerk en spiritualiteit. Een prachtige opleiding waarmee mooi helend werk verricht kan worden.
 

Trainingen & Cursussen

  • Reiki
  • Shin-DO
  • Access Bars
  • Mindfulness
  • Biotensor
  • Ontzuren en ontslakken
  • MatriX methodes IQ en EQ
  • Behandelprotocollen Overgewicht
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

CIVAS, Familie opstellingen (master)

Familieopstellingen of te wel systemisch coachen is een methode die gezinsdynamieken openlegt. Een opstelling wordt gebruikt om mensen van hun spanningen te bevrijden. Spanningen die soms generaties teruggaan en hun wortels in gebeurtenissen in de familiegeschiedenis vinden. Zo kunnen familie dynamieken zoals echtscheiding, geweld, miskramen of vroegtijdig overlijden van ouders zorgen voor klachten in het huidige leven. Hierbij kan je denken aan: depressie, relatieproblemen, angststoornissen, trauma, eetproblematiek of andere fysieke dan wel mentale en emotionele problemen. Familieopstellingen wordt gebruikt om jezelf beter te leren kennen, patronen te ontdekken, erfelijke kwesties of issues op de werkvloer die zich steeds lijken te herhalen inzichtelijk te maken.

CIVAS, Orthomoleculaire voedingsleer

In de orthomoleculaire voedingsleer leer je wat lichaamcellen nodig hebben om het lichaam te voorzien van de benodigde brandstoffen en bouwstoffen. Het vernieuwen van cellen is noodzakelijk om allerlei ziekten buiten de deur te houden. Deze kennis in de voedingsleer  ondersteunt mijn werk met clienten die te maken hebben met energie tekorten. Op het gebied van voeding kijken we wat het lichaam nodig heeft aan essentiele voedingsmiddelen op macro en micro niveau waardoor de energiebalans weer hersteld kan worden.

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem contact op