Voor jezelf kiezen is een keuze

Hoge en lage enegie keuzes maken

 

Weet je hoeveel keuzes we per dag bewust en onbewust maken? 30 a 40.000 keuze momenten die ook nog een keer gekoppeld zijn aan een gedachten. Heel veel van die keuzes en gedachtes gaan onbewust en dat is maar goed ook want ons hoofd is al overvol en we kunnen niet bij elke keuze te lang stil staan, maar we mogen er wel wat meer bewust van worden. Wat doe ik aan, wordt het nasi of macaroni, zal ik gaan sporten, waar gaat de vakantie naar toe, zal ik links of rechts ………….. Door alle keuzes die we maken en de gedachten die we hebben bepaalt voor een groot gedeelte wie je bent maar bepaalt ook je gezondheid. Kortom hoe sta jij in het leven. Door ingesleten patronen maken we vaak keuzes die niet bij je passen, die je energie kosten en ervoor kunnen zorgen dat je uiteindelijk ziek wordt.

 

Alles is energie

Om te begrijpen hoe je hoge en lage energiekeuzes kan maken wil ik graag uitleggen wat nu energie is. Alles bestaat uit energie dat zal je bekend voorkomen. Het is de kwantumwetenschap uit de vorige eeuw die ontdekte dat alles uit energie bestaat en dat de materiele werkelijkheid een illussie is. Hmmm dat is vreemd want je bestaat toch echt.

De wereldberoemde formule van Einstein, energie staat gelijk aan de massa x de lichtsnelheid in het kwadraat. Met andere woorden, massa of materie bestaat uit energie hetzij in een andere vorm. Je tafel is energie, een koekje of een steen is energie, water is energie maar mijn lichaam is ook energie en de gedachte die ik heb bestaat ook uit energie. Alles is opgebouwd uit energiedeeltjes en informatie.

Al die energiedeeltjes bewegen met verschillende frequenties waardoor materie over kan gaan in andere, min of meer actieve vormen van energie. Denk maar een aan water wat bij bevriezing ijs wordt en bij verhitting weer stoom wat uiteindelijk vervliegt. Het is en blijft nog steeds een vorm van energie wat trilt met diverse frequenties. Kort gezegd: Energie bestaat uit trillingen en informatie wat zich voortbeweegt in golven door de ruimte. Materie is niets anders dan samengebalde opgeslagen trage energie. Dus je lichaam bestaat uit opgeslagen samengebalde trage energie en informatie.

Energie en bewustzijn

Jij bent een energiewezen met multidimensionale trillingsfrequenties.
De traagste trillingsfrequenties is je lichaam, dat door alle andere trillingsfrequenties wordt doordrongen en gestimuleerd. Hiermee bedoel ik de aura wat een vibratiestructuur heeft van een hoge frequentie. De Aura is voor de meeste mensen niet zichtbaar. Hoe hoger de trillingsfrequentie, hoe onzichtbaarder het is. Als ons energieveld zich uit het lichaam terugtrekt verliezen we ons leven en onze persoonlijkheid. Dan valt ons lichaam uiteen. Het energieveld kan een omtrek hebben van negen meter en vibreert in een ritme van drie seconden vanuit het hart naar de rand van de aura en weer terug.

Bij elk vibratieproces slaat de aura energetisch informatie op van de omgeving. De aura bevat een complete biografie van wie je bent en alles wat je mee maakt in je leven. Zie het maar als een grote individuele levensencyclopedie waar alles is in opgeslagen. Alles in de vorm van energie en bewustzijn.

Alles heeft zijn eigen energie frequentie

Denk maar aan de radio waarvan energie zich voortbeweegt in een korte golf met een lage energiefrequentie. Röntgen apparatuur heeft een lange golf en hoge energie frequentie.

Laten we het dichter bij huis houden, een appel aan een boom heeft een hoge energie frequentie dan een appel die al maanden in een koelcel ligt. Welke appel zou dan gezonder voor je zijn? Ja juist, de appel die nog aan de boom hangt. Misschien kan je, je nog herinneren toen je verliefd was, dat voelde aan als vlinders in je buik dat is een super hoge energie frequentie. Alles borrelt en bruist met een hoge energiefrequentie.

Andersom kan het natuurlijk ook. Voel je, je somber, verdrietig, of gefrustreerd dan is dat een lage energiefrequentie die geen energie geeft. Sterker nog, het vreet energie. Zo zijn gedachtes die positief zijn van een hoge kwaliteit energie dan negatieve gedachtes die je vermoeid maken.

Je begrijpt nu dat alles een energiefrequentie heeft. Piekeren of geconditioneerd denken is een lage energiefrequentie wat tot vermoeidheid kan leiden. Positief denken, vrolijkheid is een hoge energiefrequentie wat energie geeft. Dus de keuzes die je maakt zijn ook van een bepaalde energie frequentie.

Hoge en lage energiekeuzes

Je hoeft echt geen Einstein te heten om dit principe te begrijpen. Het punt is dat we er niet bewust zijn van alle keuzes die we maken en de gedachtes die we hebben. Omdat we zo onbewust omgaan met de keuzes die we dagelijks maken gebeurd het dat je meer lage energiekeuzes maakt dan hoge energie keuzes maakt. Dat heeft vooral te maken met ingesleten patronen die we in ons leven eigen hebben gemaakt.

Je bent heel zorgzaam, daar is niets mis mee het is zelfs een mooie kwaliteit. Het gaat alleen mis als je hierin doorslaat. Je zorgt voor alles en iedereen behalve voor jezelf. Als je te vaak JA zegt tegen een ander is het een NEE voor jezelf. Dus een lage energiekeuze. Dit zijn keuzes die vanuit een onbewust patroon wordt genomen. Als je dit te vaak doet breekt het je uiteindelijk op. Het zelfde geldt voor als je erg loyaal, plichtsgetrouw, toegewijd of ambitieus bent of slecht grenzen kan stellen stellen. Dit zijn allemaal patronen waar je keuze vanuit gemaakt wordt.

Voorbeelden van lage energiekeuze zijn:
 • Je negatieve gedachtes geloven, vooral de gene die over jezelf gaan. Dat zijn de ik ben patronen
 • Jezelf steeds neerhalen of op de kop geven als het fout gaat. Dat zijn gedachten die niet op waarheid berusten
 • Altijd kiezen voor de ander in plaats van jezelf
 • Te vaak luisteren naar een ander in plaatst dat je naar je intuïtie luistert
 • Dingen doen die niet bij je passen. Bv een beroep wat totaal niet bij je past maar doet omdat het veiligheid geeft
 • In een relatie verkeren die niet (meer) bij je past. Persoonlijk, sociaal of een werkrelatie
 • De keuze om je emoties te negeren en net doen of het er niet is. Emoties laten zich niet onderdrukken maar zullen steeds sterker worden
 • Je anders voordoen dan dat je bent (gaat onbewust) waardoor je andere keuzes maakt

 

Voorbeelden van hoge energiekeuzen zijn:
 • Je besluit om gezonder te gaan eten wat ten goede komt van je fysieke lijf maar ook voor je mentale energie.
 • Zeg wat vaker nee en kies bewust voor jezelf. Wat je zelf fijn vind om te horen, zien, voelen enz.
 • Je besluit om eerst wat leuks te gaan doen met je beschikbare tijd en dan pas wat noodzakelijk is.
 • Je maakt de keuze om te stoppen met sociale contacten of andere relaties die je niets brengen en eigenlijk energie kosten
 • Je besluit om negatieve gedachten te gaan omvormen naar positieve gedachten die je veel meer energie geven.
 • Je maakt de keuze dat die ander of andere best wel even zonder jou kan. Je hoeft niet altijd klaar te staan.
 • Uitgaan van het goede en bewust waarnemen is een hoge energiekeuze. Niet direct geloven wat je hoort, ziet of denkt.

Je ziet dat veel van je beschikbare energie die je hebt, afhangt van gedachtes en keuzes die je maakt. Daarom is het van belang om bewust keuzes te maken. Als je er meer stil bij staat waarom je doet wat je doet, denkt wat je denkt kan je hogere energiekeuzes maken. Welke keuze kan jij maken die jouw energie geeft of welke keuze kan je maken die ervoor zorgt dat je energieniveau op peil blijft. Een verkeerde keuze maken is niet erg, je kan het zien als een leermoment, hoe je het de volgende keer anders zou willen doen. Ik zeg altijd beter een verkeerde keuze dan er geen keuze.

Wil je graag hierin veranderen, vind je het lastig en weet je niet waar je moet beginnen, zou je graag meer tijd en energie willen hebben voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn, neem dan vrijblijvend contact met me op en dan bekijken we wat mogelijk is. Begin met kiezen voor jezelf.